петък, 16 февруари 2018 г.

Официални снимки на Citroen Berlingo Multispace, Opel Combo и Peugeot Rifter

Комерсиалните модели, който знаем като товаропътнически, вече никога няма да са това, което бяха. След представянето на официалните снимки на третото поколение Citroen Berlingo става ясно, че този клас вече не е типичната "баничарка" или поне пътническата версия носеща наименованието Multispace. Не случайно производителя презентира този модел, като - Leisure Activiti Vehicles или съкратено "LAV". Това е първият от трите модела, които концерна ще представи в Женева, построени върху новата EMP2 платформа. До броени дни очакваме да видим и новите генерации на Peugeot Partner, както и на Opel Combo, който се присъединява към семейството на най-продаваните компактни товаропътнически модели в Европа. Все още не е известно дали ще има идентичен модел с емблемите на Toyota. 
Новият Citroen Berlingo ще се предлага с два варианта на междуосието и съответно с 5 и 7 места. Под капака място ще намират бензин и дизелови агрегати с работен обем от 1.2 и 1.5 литра и мощност между 75 и 130к.с. Серийно, те ще са  куплирани с 6-степенна, механична трансмисия, а срещу доплащане за по-мощните версии ще се предлага и 8-степенна, автоматична трансмисия. Задвижващи ще бъдат само предните колела. 
Оборудването на този тип автомобили никога не е било така богато, както сега. Срещу доплащане пък ще могат да се поръчат неща като: система за разпознаване на пътните знаци, адаптивен круиз контрол, асистент за поддържане платното на движение, комбиниран със сензор за обекти в сляпата зона на водача, мултимедийна система с 8.0-инчов дисплей, head-up дисплей, климатроник, безключов достъп и старт на автомобила, панорамен покрив и др. 
Все още няма обявени никакви цени на този модел, но те ще станат ясни веднага след официалната премиера, която ще се състои в Женева. Производството и на трите модела ще се осъществява в Испания и Португалия. още информация, както и снимките на новите Pаrtner и Combo ще бъдат добавени към този пост.
++++++++++++++++++++++++++++++
Голямата новина е, че моделът на Peugeot, вече няма да носи името Partner, а ще се казва Rifter. наименованието Partner, обаче остава за товарната версия. Другата новина, която стана известна е, че срещу доплащане ще се предлага и задвижване 4х4, което най-вероятно ще бъде достъпно и за моделите на Citroen и Opel.










Няма коментари:

Публикуване на коментар