вторник, 28 ноември 2017 г.

Новият Mercedes CLS само във версия с 4 врати

Първите изображения на новото поколение на Mercedes CLS, са факт, а самата премиера на модела ще се състои следващата седмица в Лос Анджелис. Честно казано от това, което виждаме не оставаме с добри впечатления, без да се отрича разбира се качеството на изработка и технологиите вложени в новото четириврато купе на марката. Незнайно поради какви причини става ясно, че CLS Shooting Brake няма да получи наследник. Дизайна поема нова посока, чиято линия бе загатната в последните концепции на марката. 
Първоначално новият Mercedes CLS ще бъде наличен на пазара с 3.0 литров, бензинов турбо мотор с интегриран стартер генератор и 48 волтова ел. система, чиято мощност  е 367к.с. За тези, които все още предпочитат дизела ще бъде наличен 3.0 литров мотор с мощност 335к.с. или 286к.с  При всички случаи трансмисията ще бъде 9-степенна автоматична. Задвижването на четирите колела ще бъде налично срещу доплащане, а всички модификации ще получат Стоп/Старт системата. Имайки предвид, че моделът се възползва от платформата на Mercedes E-class (W213), то със сигурност моделната гама ще бъде увеличена многократно включително с хибридни и AMG модификации. Голяма вероятност има да видим и 4-цилиндрови агрегати под капака.
Интериорът е близък до този на Е-класата, но дюзите за климатичната инсталация са с различен дизайн, който се налага във всички модели на марката.  Друга разлика е това, че читиривратото купе ще се предлага само с дигитално табло с два 10.2-инчови дисплея. Излишно е да се споменава, че стандартното оборудване ще бъде богато, а качеството на материалите високо.


Няма коментари:

Публикуване на коментар