сряда, 19 юли 2017 г.

Това е Mercedes X-class

Първият пикап в историята на марката е факт! Пред нас са официалните снимки на производствената версия на концепцията Mercedes X-class, която видяхме в края на миналата година. Не е тайна, че моделът е базиран на познатите вече Nissan Navara и Renault Alaskan, но от централата на марката изрично съобщават, че техният модел се различава коренно и използва единствено шасито и стъклата от своите донори. Товарният капацитет на модела е до 1.2 тона, като може да тегли ремарке до 3.8 тона. 
За задвижване Mercedes X-class, обаче разчита на същият дизелов, 4-цилиндров агрегат с работен обем от 2.3 литра с мощност 163к.с., както и неговата би-турбо версия с мощност 190к.с., който познаваме от моделите на Nissan и Renault. В по-късен етап марката планира да предложи и модификация с V6-цилиндров агрегат и мощност от 258к.с. Серийно трансмисиите са 6-степенни, механични, но срещу доплащане ще бъде налична и 7-степенна, автоматична скоростна кутия, както и задвижване 4х4. 
Серийното оборудване ще бъде относително богато още от базовото ниво на оборудване и ще предлага неща като: климатична инсталация, ел. пакет, мултифункционален волан и мултимедийна система с 8.4-инчов дисплей. Срещу доплащане  бъдещите собственици ще имат богат избор да индивидуализират своите модели с офроуд елементи, кожено табло, седалки с подгряване и обдухване и още много други.
Моделът ще бъде на разположение в търговската мрежа на компанията от ноември месец, като освен в Европа ще се предлага на пазарите в Австралия,  Африка, Южна Америка и разбира се САЩ, което обаче ще стане през следващата година. Цените на базовата версия в Германия ще започват от 37 294 евро. 




Няма коментари:

Публикуване на коментар