понеделник, 9 януари 2017 г.

Volkswagen I.D. Buzz Concept с поглед в миналото

Поредната концепция на VW, все повече ни кара да се надяваме, че марката в най-скоро време ще пусне духовен наследник на култовия бус - Т1. Концепцията I.D. Buzz, успешно интерпретира моделът от 60-те години, както по отношение на дизайна, така и по отношение на практичността. Както се досещате моделът е базиран върху новата МЕВ платформа на компанията, която направи своята премиера във Volkswagen Budd-e Concept. Задвижването и тук е поверено на електродвигатели позиционирани на предния и задния мост чиято мощност обаче възлиза на фрапиращите за подобен род превозно средство - 370к.с. Разбира се в случай на серийно производство тази мощност няма да бъде същата, но пък се предполага, че автономията от близо 500км ще бъде запазена. Системата за бързо зареждане на батерията позволява тя да бъде заредена на 80%, за 30 минути.
Собствениците ще могат да избират задвижването да се осъществява само посредством задните колела, като тогава мощността спада на 268к.с., но пък за сметка на това автономията се увеличава. 
Специално внимание е отделено на автономното шофиране, но като цяло тази технология няма да бъде налична в моделите на VW поне до 2025 година. интериора също е съобразен с пригодността на модела да се самоуправлява и предлага на пасажерите множество варианти за отдих по време на пътуване. 





Няма коментари:

Публикуване на коментар