вторник, 31 януари 2017 г.

Това е петото поколение на Seat Ibiza

Пред нас са първите изображения на изцяло новото поколение Seat Ibiza, което ще бъде представено официално след броени часове. дизайна на новият компактен модел е в стила на Seat Leon, а размерите са нараснали спрямо текущият модел. Според информацията новото поколение е със значително по-добро място както за возещите се на втория ред седалки, така и на предните две. 
За сега все още не разполагаме с официална информация за модела, но се знае, че той е построен върху новата MWB платформата на VAG. Новото поколение ще се предлага само във версия с пет врати, тъй като продажбите на останалите модификации не покриват очакванията на компанията, но има голяма възможност до няколко години да видим и кросоувър на същата платформа.
 Под капака се очакват да намерят място 3-цилиндровите, бензинови агрегати, с мощност между 95 и 115к.с., както и 1.6 литровият дизел във версии от 80, 95 и 115к.с. В по-късен етап в гамата на модела ще наблюдаваме и 4-цилиндровия, бензинов, 1.5 литров мотор с мощност 147к.с. агрегати. Трансмисиите ще са 5 или 6-степенни, механични, както и 7-степенна DSG, като има и известни спекулации, че това поколение може да се сдобие и с задвижване на четирите колела. 
Впечатление прави и новият интериор, чиито материали са с по-високо качество, а оборудването ще бъде и по-богато. Налице ще са многобройни системи за активна и пасивна безопасност, както и мултимедийната система с 8-инчов дисплей. Да не забравим и адаптивният автопилот.





Няма коментари:

Публикуване на коментар