вторник, 12 април 2016 г.

Новата Toyota Passo с премиера в Япония

От днес в Япония, започват продажбите на новото поколение Toyota Passo, което пък е базирано върху платформата на Daihatsu Sirion. Моделът на Toyota обаче се радва на по-добра популярност в родината си и се радва на добри продажби. Именно заради това марката не експериментира с дизайна и моделът остава верен на себе си. Мястото за краката на втория ред седалки е увеличено спрямо това на предходния модел, а стабилността е подобрена благодарение на наличието на стабилизиращи щанги, каквито липсваха до сега. 
Под предния капак място ще намира 1.0 литров, 3-цилиндров, бензинов агрегат с мощност 69к.с., куплиран с CVT трансмисия. Според производителя, Toyota Passo е най-икономичният автомобил в класа си, като посоченият среден разход е 3.6л/100км. Модификацията със задвижване 4WD, постига разход от 4.1л/100км. За това допринася и серийно вгражданата Стоп/Старт система.
По традиция оборудването е богато в моделите предлагани на японският пазар, какъвто е и случаят тук. Серийно Toyota Passo идва с климатична инсталация, пълен ел. пакет, инфотейнмънт система с 7-инчов тъчскрийн екран скрит под декоративен панел, асистент за потегляне при наклон, система за предотвратяване на сблъсък, автоматични фарове и чистачки и още много др. Не е изненада, че моделът ще се предлага с две лица в зависимост на оборудването, което вече е нещо нормално за моделите предлагани в страната на изгряващото слънце. Цените започват от 1 150 000 йени, което се равнява на около 9 500 евро. 



Няма коментари:

Публикуване на коментар