петък, 1 април 2016 г.

Tesla Model 3 в продажба от 2017г.

Преди броени минути в Лос Анджелис, Tesla представи своят трети модели, чиито продажби трябва да започнат не по-рано от края на 2017 година. Неговото име ще бъде Model 3, а цените се очакват да започват от 35 000$, което ще доведе до раздвижване на ценовият диапазон в сегмента. Дизайна е типичният за марката и се доближава до този в Model S, но както размерите, така и междуосието е намалено. Остава уговорката обаче, че това което виждаме днес е предпроизводствена версия на модела и до неговото окончателно внедряване в серийно производство има вероятност някои детайли да бъдат променени.
Интериорът е изчистен, а главен акцент има огромният, плаващ, тъчскрийн екран, който вече е разположен хоризонтално. В Tesla Model 3 спокойно ще могат да се настанят 5 човека, а панорамният, стъклен таван ще се предлага серийно. 
Макар и да не се съобщават конкретни подробности относно задвижването, то концепцията най-вероятно ще е същата, но мощността на електромоторите и капацитета на батерията ще бъдат намалени. Въпреки и това от компанията съобщават, че минималното разстояние, което ще може да бъде изминато с едно зареждане е 346км., а времето за ускорение от 0 до 100км/ч няма да е повече от 6 секунди. 
Ако се питате дали към този модел ще има интерес, то трябва да знаете, че само за един час са депозирани 1500 автомобила. Капацитетът на фабриката е 500 000 бройки годишно така, че побързайте. За нас остава да чакаме снимките с висока резолюция, които се надяваме, че станат достъпни съвсем скоро. 



Няма коментари:

Публикуване на коментар