понеделник, 9 ноември 2015 г.

Range Rover Evoque Convertible с премиера в Лос Анджелис

На прага на зимния сезон марката ще представи официално Range Rover Evoque Convertible. Премиерата ще се състои по време на автосалона в Лос Анджелис, а продажбите ще трябва да започнат през пролетта на следващата година. Чест прави на англичаните, че въобще се осмеляват да представят подобен модел на пазара и да възвърнат откритите - кросоувър модели. В момента на пазара този модел е без аналог, ако изключим Jeep Wrangler, но при пазарен успех на Еvoque Convertible, можем да бъдем сигурни, че още следващата година ще видим още открити кросоувъри и то най-вероятно от Япония.  Да не забравяме все пак, че именно японците претърпяха пълно фиаско с Nissan Murano CrossCabriolet преди няколко години, но въпреки това смятаме, че именно те ще направят отново революция с откритите SUV модели. 
Дизайна на RR Evoque Convertible е идентичен с този на концепцията показана в Женева, преди три години. Марката залага на класическия мек, сгъваем покрив, който се разгъва за 18 секунди при скорост до 48км/ч. Направените конструктивни промени са добавили близо 300кг., към общото тегло, което тук възлиза на 1936кг. пострадало е и багажното пространство, което при сгънат покрив е едва 251 литра. Що се отнася до динамиката, то ускорението на бензиновата версия до 100км/ч от място е 7.8 секунди, което е само с две стотни по-слабо от модификацията с пет врати. 
Под предния капак място ще намират бензиновият, 2.0 литров, турбо агрегат с мощност 240к.с., куплиран с 9-степенната, автоматична трансмисия задвижваща четирите колела. Дизеловата версия ще разчита на 2.0 литровият, Ingenium мотор с мощност 180к.с. Стигаме до най-важната част, а именно цената. В Англия базовата версия ще се предлага от 47 500 паунда, което се равнява на 66 200 евро, а това е почти двойно от това, което иска марката за базовата версия на модела с три врати. Дали именно това няма да се окаже препъни камъка на този модел предстои да разберем.





Няма коментари:

Публикуване на коментар