сряда, 18 ноември 2015 г.

Новата Mazda CX-9

През лятото на този година стана ясно, че японците работят по новото поколение на Mazda CX-9, което ще бъде предназначено предимно за пазарите в Северна Америка. Моделът обаче ще се предлага и в останалата част на света за пръв път и с дизелов агрегат.  Ето, че броени часове преди официалната премиера на модела, която ще се състои по време на автосалона в Лос Анджелис, ние можем да видим 7-местният SUV, без каквато о и да е маскировка. Видно е, че дизайна е изпълнен изцяло в стила "Kodo", което позволява на модела да изглежда по-спортно, макар и да е напълно далеч от това понятие. 
До броени часове очакваме официалната информация за модела, построен върху изцяло нова платформа разработено самостоятелно от Mazda. Известно е, че японците скъсаха всякакви връзки с Ford и за това под предния капак място ще намират само 4-цилиндровите, SKYACTIV агрегати на марката. Предполага се, че ще има и турбо , бензинова версия, но за сега това не е потвърдено. 
+++++++++++++++++++++++++++++
Новото поколение е с цели 190кг. по-леко от предходното. по-леката платформа е позволило на инженерите да отделят особено внимание на шумоизолацията в купето и са успели да намалят шума с 12%. Много добро впечатления прави самият интериор. Там компромиси не са правени, а качеството на използваните материали е на висота. Инфотейнмънт системата се предлага серийно с 7 или 8 -инчови тъчскрийн дисплей, а водача пред себе си разполага с допълнителен 4.6-инчов - TFT. Срещу доплащане може да се поръча и head-up дисплей.
Под предния капак място намира изцяло нов, 2.5 литров, турбо агрегат с мощност 254к.с., куплиран с 6-степенна, автоматична трансмисия задвижваща предните колела. Срещу доплащане може да получите и 4х4 трансмисия. 









Няма коментари:

Публикуване на коментар