сряда, 18 ноември 2015 г.

Fiat 124 Spider атакува САЩ

Fiat твърдо е решен да атакува американските пазари и това ще стане с новият 124 Spider. Избора на името не е случаен, тъй като именно това е един от последните модели на марката, които са се предлагали в САЩ. За новият роудстър знаем отдавна, но едва днес имаме възможност да видим официалните снимки придружени с детайлна информация. 
Както знаем италианският модел споделя същата платформа с новата Mazda MX-5, но от фирмата твърдят, че техният представител предлага едно съвсем различно усещане по време на шофиране. Това важи и за екстериора. Дизайна е значително по-сполучлив и излъчва солидност. Пропорциите са същите, но като цяло моделът изглежда по-масивен. Що се отнася до интериора обаче, то той е едно към едно с този на МХ-5. Разбира се в това няма нищо лошо, тъй като японците са се постарали и са вложили необходимото внимание към детайлите. 
За да се каже, че един автомобил  различен от друг обаче, то това трябва да се погледне под капака. Именно там ни очаква изненада. Няма и помен от 1.5 и 1.8 литровите атмосферни SKYACTIVE агрегати. За задвижване Fiat 124 Spider разчита на 1.4 литровия, турбо бензинов агрегат с мощност 160к.с. (в Европа моделът ще се предлага и във версия с 138к.с.) доставян от Abarth. Серийно той ще бъде предлаган с 6-степенна, механична трансмисия, но срещу доплащане ще се предлага и автоматична. За сега от фирмата не споделят динамичните характеристики на модела, но 160 турбо кончета задвижващи задните колела позиционирани непосредствено зад гърба........а да и теглото е малко над един тон. Първите щастливи клиенти ще получат своите модели през лятото на 2016 година. Цени не се споменават.




Няма коментари:

Публикуване на коментар