четвъртък, 8 октомври 2015 г.

BMW M4 GTS в 700 екземпляра

Това е производствената версия на концепцията M4 GTS, която бе представена в разгара на лятото. Визуално разлики няма. Няма и промени в механиката. Под предния капак място намира 3.0 литров, с би-турбо, бензинов агрегат с бруталните 493к.с. добити чрез иновативна технология за впръскване на вода в колекторите, която се спомага за пиково охлаждане на горивно въздушната смес до 30 градуса.  Предавателната кутия е 7-степенна, DCT предаваща движението към задните колела. Според производителя ускорението от 0 до 100км/ч на M4 GTS е едва 3.7 секунди, а максималната скорост - 305км/ч. това се постига  и благодарение на серийният Launch Control. не трябва да пренебрегваме и общото тегло на автомобила, което е свалено до 1510кг.
Излишно е да се споменава, че е обърнато специално внимание на окачването и спирачната система. Кормилната уредба пък е изцяло нова и с по-директно управление. Интересен факт е да се каже, че именно тук световна премиера правят първите по рода си OLED задни светлини. Тази технология използва органични светодиоди, чиято светлина се разпространява хомогенно по цялата дължина.  
Стандартното оборудване на модела включва: кожен салон и волан от висококачествена кожа Алкантара, навигация, климатик, LED предни светлини, пълен ел. пакет, озвучителна система и др.  Цени не се съобщават, но става ясно, че от BMW M4 GTS ще бъдат произведени само 700 автомобила. 




Няма коментари:

Публикуване на коментар