понеделник, 7 септември 2015 г.

Обновеното Porsche 911 с нов би-турбо агрегат

Точно четири години след премиерата си, култовото Porsche 911 получава своя фейслифт. Обновеното 911 получава нови брони, нова оптика на фаровете, нови странични огледала, променени задни светлини и нова решетка за охлаждане на двигателя, която придава ретро излъчване. Като цяло моделът е станал по-елегантен. В интериора също се наблюдават промени, като впечатление най-вече правят наличието на 7-инчов, тъчскрийн дисплей и нов мултифункционален волан с въртящ се клъстер чрез който водача ще може да избира различните режими на управление на автомобила. 
Най-интересното обаче се крие под капака. Там място намира изцяло нов, 3.0 литров, би-турбо, боксеров агрегат чиято мощност в базовата версия е 370к.с. или 420к.с. за модификацията Carrera S. Те ще се предлагат с познатите 7-степенни механични или PDK трансмисии. В съчетание със серийно предлаганата Стоп/Старт система, според производителя базовата версия постига среден разход на гориво от едва 7.7л/100км. Ускорението от 0-100км/ч варира между 4.6 и 3.9 секунди, а максималната скорост от 292 до 308км/ч. Според информацията обновеният модел прави обиколката на ринга с 6 секунди по-бързо от предходния модел. Управлението на четирите колела е серийно за всички модификации, както и системата за контрола на стабилността, която влияе пряко на амортисьорите.

 Продажбите на обновеното 911 ще започнат през декември месец, като цената за базовата версия ще стартира от 94 344 евро, което е с цели 6000 евро повече.








Няма коментари:

Публикуване на коментар