събота, 1 август 2015 г.

Официални снимки на Mitsubishi Pajero Sport 2015

Новото поколение на Mitsubishi Pajero Sport има всички качества да измести по продажби култовия Pajero. Това от своя страна е естествен развои на събитията, тъй като наследника на по-високо позиционираният Pajero ще бъде издигнат с още едно стъпало на горе, както в оборудването, така и в механиката. Неговата сегашна роля ще бъде поверена именно на Pajero Sport (известен още като: Сhallenger, Montero Sport, Natia и Pajero Dakar) , чиито официални снимки са пред нас. 
Снабден с ултра модерен дизайн, новият модел привлича погледите още от далеч. Знаем, че относно механиката той споделя една и съща база с товарния Mitsubishi L200 / Triton. За задвижване ще бъде наличен същият, 2.4 литров турбо дизел, който ще се предлага във версии на мощност от 154 и 181к.с. Тук обаче за пръв път марката ще предложи изцяло новата, 8-степенна, автоматична трансмисия, която ще бъде достъпна за по-мощната версия. Според данни на производителя средния разход на версията оборудвана с новата трансмисия ще бъде в рамките на 8.1л/100км. В някои страни ще бъде наличен и стария, 2.5 литров мотор. Системата за задвижване на четирите колела е подобрена и снабдена с функции за промяна на работата в зависимост от терена. Водача има възможност да избира разпределението на въртящия момент между двете оси по предварително зададени програми, чрез контролер на централната конзола. Също така може да бъде променян и клиренсът, а газенето в дълбоки води е увеличено спрямо това в предходното поколение. 
Както се очакваше интериорът също е изцяло нов, а материалите са от по-високо качество. Седем въздушни възглавници ще се грижат за безопасността на пасажерите. Стабилизираща система, активен автопилот, сензор за обекти в мъртвата зона, електрическа ръчна спирачка, камера с обхват 360 градуса и др. глезотии ще са налични за седемместният SUV модел, чиито продажби в Тайланд започват още този месец. Цени не са обявени, но по всичко личи, че тази на най-високо оборудваната модификация ще надхвърля 32 000 евро.  




Няма коментари:

Публикуване на коментар