понеделник, 1 юни 2015 г.

Това е Opel Astra K

Месеци преди официалната премиера на Новият Opel Astra, ние имаме възможност да видим модела в пълният му блясък благодарение на снимките които са пред нас. От тях става ясно, че дизайна е еволюция на този от предходното поколение, но разполага със съвсем нови елементи за марката, които ще наблюдаваме в новите модели през следващите 5-6 години. Като цяло моделът е по-къс и по-нисък от предшественика си, но въпреки това предлага повече място за краката на втория ред седалки. Astra K е изградена върху изцяло нова платформа и е с до 200кг., по-лек от идентично оборудван модел от предходното поколение. Това неминуемо ще се отрази благоприятно, както на динамичните характеристики и разхода на гориво, така и на управлението. 
Що се отнася до агрегатите, то според информацията под предния капак място ще намират новите 3 и 4-цилиндрови, бензинови агрегати с работен обем от 1.0, 1.4 и 1.6 литра и мощност съответно от: 105, 125, 149 и 200к.с., които ще могат да бъдат оборудвани със Стоп/Старт система. Дизеловите версии ще разчитат на новия CDTI-Ecotec, 1.6 литрови агрегат, който ще се предлага във версии на мощност от: 95, 140 и 170к.с. За съжаление версиите OPC ще отпаднат от гамата на модела, който за сега ще се предлага само с 5 врати. 
Относно интериора, то там нещата също стоят по нов начин. От пръв поглед се вижда, че той е значително по-изчистен, а броя на копчетата е намалял въпреки, че все пак той не е малък. Впечатление прави новия тъчскрийн дисплей, на инфотейнмънт системата.  Според информацията голямо внимание е обърнато на звукоизолацията и комфорта, в което не се и съмняваме. 
Новото поколение на Astra ще разполага с редица новости, които за пръв път се вграждат в моделите на Opel. Такива например са интелигентните предни светлини с LED технология, които ще се предлагат срещу доплащане. Серийно обаче е налична информационната система - Opel OnStar, която дава възможност на собствениците да се свързват с оператор по каквито и да е въпроси 24-часа в денонощието и 7 дни в седмицата. Според производителя този факт допринася за по-голяма спокойствие по време на шофиране. Тази система ще бъде предлагана за всички модели на марката.







Няма коментари:

Публикуване на коментар