събота, 27 юни 2015 г.

Обновеният Mercedes A-class с повече мощност и по-нисък разход на гориво

Три години след премиерата си, Mercedes А-class получава леки козметични промени, които би трябвало да освежат модела за следващите 2-3 години. Новите брони и радиаторната решетка са новите детайли, които се набиват на очи. Предните и задните светлини също са преработени и с LED технология. В интериора също се наблюдават леки промени, които се свеждат до: нов дизайн на някои от контролерите, 8-инчов дисплей за инфотейнмънт системата, нови седалки с вградено осветление което клиентите могат да избират измежду 12 цвята. 
Освен външните и вътрешни промени моделът предлага и такива скрити под предния капак. Повечето агрегати получават допълнителна мощност със средно 5%, като същевременно разходът на гориво е намален също с толкова. Така например 1.6 литровият, бензинов агрегат вече разполага с 99к.с., а 1.5 литровият дизел 108к.с., като същевременно средния разход на гориво според производителя е 3.5л/100км. Гордостта на инженерите обаче е подобреният 2.0 литров, турбо агрегат за AMG версията. Сега тя разполага с 381к.с. и ускорява до 100км/ч от място за 4.2 секунди, като разхода на гориво е 6.9л/100км. По този начин Mercedes си връща лидерската позиция, която бе загубена от Новото Audi RS3 Sportback.
Според информацията окачването също е преработено, като в по-високите нива на оборудване клиентите ще могат да получат срещу доплащане и регулиращо се такова с четири предварително зададени настройки: Comfortq Sportq Eco и Individual. Базово повечето от версиите се предлагат с 6-степенна, механична трансмисия. Срещу доплащане може да се поръча 7-степенната, автоматична трансмисия, която вече разполага с опцията Launch Assist, за по-добро ускорение от място. 
Цени все още не се споменават. Официалната премиера на обновената А-класа ще се състои по време на автосалона във Франкфурт, като продажбите в Германия ще започнат веднага след това. Въпрос на време да видим и обновената версия и  на Mercedes CLA, която най-вероятно ще бъде показана по време а автосалона в Женева, през март месец 2016г. 




Няма коментари:

Публикуване на коментар