петък, 8 май 2015 г.

BMW 3-серия получава 3-цилиндров агрегат и леки козметични промени

Според информацията това трябва да е обновеното BMW 3-серия (F30). Визуално промените са толкова малки, че е необходимо около 3-4 минути за да отриете разликите. Най-продаваният модел на компанията получава козметични промени на броните и нова оптика на фаровете, които вече могат да бъдат и изцяло LED. В общи линии с това се изчерпват промените в екстериора. Що се отнася до интериора, то и том нещата не са по-различни. Заедно с модернизираната инфотейнмънт система се наблюдават пианолак и алуминиеви елементи налични в интериора. Седалките са с подобрена странична и лумбална опора, като в по-високите нива на оборудване те могат да се поръчат и с функции като: масаж, охлаждане и подгряване. 
По отношение на механиката обаче има какво да се каже. На първо място трябва да се спомене наличието на 3-цилиндровия, 1.5 литров, турбо агрегат за версията 318i. Той е с мощност от 136к.с. и ще се предлага със задвижване само на задните колела. Всички останали 4 и 6-цилиндрови, бензин и дизелови агрегати ще могат да бъдат оборудвани със системата за задвижване на четирите колела Xdrive. Модификацията 328i отпада от поргфолието на модела и е заменена от 330i, чиято мощност е 252к.с. Върховата версия вече ще носи обозначението 340i и разполага с 3.0 литровия, би-турбо мотор чиято мощност е увеличена на 326к.с. Гамата на дизеловите мотори си остава същата. Те са с работен обем от 2.0 и 3.0 литра и мощност от 116 до 313к.с. Осем степенната, автоматична трансмисия също е претърпяла подобрения, които спомагат за още по-точна работа и намаляване на разхода на гориво с до 5%. След съобщението, че BMW ще електрифицира всички свои модели за тези, които искат още по-нисък разход марката вече предлага и Plug-in хибридната версия 330еDrive. Тя ще разполага с 4-цилиндров, бензинов, би-турбо мотор съчетан с електромотор и 8-степенната Steptronic трансмисия. Общата мощност на модела е 252к.с., а средния разход на гориво според производителя е в рамките на 2.2л/100км. Тази модификация ще може да измине до 35км. само на електрически режим. Ускорението от 0 до 100км/ч е 6.1 секунди, а максималната скорост - 225км/ч. Не е ясно каква е съдбата на BMW ActiveHybrid 3, но по една или друга причина тази версия не присъства в прессъобщението. Не се съобщава и за промени в механиката в BMW M3.
Официалната премиера на обновената 3-серия ще се състои по време на автосалона във Франкфурт. Продажбите ще започнат през четвъртото тримесечие на тази година, като едновременно ще бъде налична и комби версията. Най-вероятно още в началото на 2016 година ще бъдат показани и обновените  BMW 3GT,   BMW 4-series
    , Gran Coupe и Cabrio





Няма коментари:

Публикуване на коментар