четвъртък, 5 февруари 2015 г.

Четвъртото поколение на Volkswagen Caddy с премиера в Женева

Според марката, това е четвъртото поколение на Volkswagen Caddy. Реално обаче това е един обстоен фейслифт на модела, който ще се предлага в близките 3-4 години, след което ще бъде заменен от изцяло нов модел. Външно товаропътническият модел е получил редица промени, като изцяло новата предна част и значително промени в задната. Това обаче не може да скрие факта, че основата на купето е останала от стария модел. Не си и мислете за новата MQB платформа. Всичко си е по старому, но надеждно все пак. 
Под предния капак място намират новите 3 и 4.цилиндрови, бензин и дизелови агрегати покриващи нормите Евро6, чиято мощност варира от 75 до 150к.с. Те съответно ще се куплират с 6-степенни, механични трансмисии или DSG такива, за по-скъпите и мощни версии. Модификациите със задвижване на четирите колела също ще се продължават да се предлагат. 
В интериора обаче промените са значителни. Той е изцяло нов, като не е останало нищо от скучноватият салон, който познавахме до сега. Разбира се базовата версия е доста "постна", но според информацията и за нея ще се предлага серийно системата за предотвратяване на удар при скорост до 35км/ч, която влияе пряко на спирачката на автомобила. Ел. пакета и климатичната инсталация се предлагат серийно, но все пак ще има възможност клиентът да се откаже от тях. За тези, които имат възможност да се разделят с малко повече пари ще се предлага дори и активен круиз контрол. Цените в Германия на новото Caddy ще започват от 14 780 евро, това без данъци и такси, а продажбите ще започнат от юни месец. Официалната премиера на модела ще бъде през март месец, по време на автосалона в Женева. 



Няма коментари:

Публикуване на коментар