понеделник, 8 септември 2014 г.

Първи снимки на Jaguar XE

Вие сте едни от първите, които за пръв път виждате Jaguar XЕ. Пред нас са официалните снимки на модела, които бяха разпространени буквално преди броени секунди. За съжаление, за сега ще трябва да се задоволим само с тях, тъй като от компанията все още не разкриват техническа информация за първият изцяло разработен под индийско ръководство модел. Jaguar навлиза буквално с двата крака в компактния, премиум сегмент. Според информацията XE, ще бъде без конкуренция спрямо общото тегло, както и разхода на гориво. Благодарение на новите "Ingenium" агрегати моделът ще постига среден разход на гориво от едва 3.7л/100км. Това разбира се, се отнася за дизеловата версия на модела, но въпреки всичко конкуренцията все още не разполага с подобен модел чиито разход да се доближава дори и бегло до тези числа. Разбира се ще се предлагат и версии с V6-цилиндрови агрегати от Jaguar F-Type. Що се отнася до дизайна, то той е характерният за марката - спортно елегантен. Благодарение на това, че 75%, от купето е изработено от олекотен алуминии се постига общо тегло без аналог в този клас. За сега не се споменава какво е то, но се надяваме това да стане ясно до края на тази седмица. Собствениците ще бъдат глезени с безжична връзка на своите мобилни устройства, работещи под системата IOS и Android, а нощно време пък, водача ще може да разчита и на head-up дисплей. Надява ме се, до края на утрешния ден да разполагаме и със снимки с висока резолюция, които ще бъдат добавени тук.
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
Ето обещаните снимки с висока резолюция, както и информация за модела.
Двигатели:
2.0 турбо дизел с мощност 167к.с. и 180к.с. при  среден разход на гориво 3.7л/100км.
3.0 - V6, бензин с мощност 335к.с. тегло - 1475кг. Сх-0.26. Ускорение от 0 до 100км/ч - 4.9 сек., максимална скорост ограничена на 250км/ч. Среден разход на гориво - 8.3л/100км.
В по-късен етап марката ще предложи и 4-цилиндрови, бензинови турбо агрегати с работен обем от 2.0 литра и мощност около 180к.с. Дизеловите версии ще се предлагат с 6-степенна, механична трансмисия, а тази с бензиновия, 3.0 литров агрегат с 8-степенната, автоматична трансмисия. Задвижващи са задните колела, но до края на 2015 година ще бъде представена и версия 4х4. Продажбите на Jaguar XE, ще започнат през май месец 2015 година, като очакваната стартова  цена е от 34 000 евро. 






Няма коментари:

Публикуване на коментар