четвъртък, 13 февруари 2014 г.

Това е третото поколение на Renault Twingo!

 През 2011 година за пръв път се заговори, че има шанс марката да представи модел носещ духа на легендарното   Renault R5  . Миналата година видяхме концептуалния  Renault Twin Z , а малко след това и  Renault Twin Run . Така дойде ред и на днешния ден, в който за пръв път можем да видим производствената версия на модела. Всъщност това е новото поколение на  Renault Twingo , чието последно поколение претърпя фиаско относно продажбите. Ако трябва да бъдем честни, не е много редно моделът да продължава да носи същото име. Напълно новата концепция относно купето и задвижването вещаят и ново име на модела, но явно маркетинг отдела на фирмата е на друго мнение. 
Така! Третото поколение на модела ще бъде представено по време на автосалона в Женева. За пръв път Twingo разполага с четири врати. За пръв път двигателя е разположен в задната част. За пръв път задвижващи са задните колела и за пръв път модела изглежда учудващо добре. За сега все още няма официална информация относно механиката, но от това което знаем се очаква три цилиндров, бензинов агрегат куплиран с трансмисия с двоен съединител чиито предавки най-вероятно ще се сменят чрез лопатки зад волана. Все още не е известно и какви модификации ще се предлагат, но независими източници твърдят, че със сигурност ще видим и RS версия, която ще разполага с 0.9 литров, турбо мотор с мощност над 150к.с. Нищо не се споменава за хибридно или електрическо задвижване, но до колкото познаваме марката шанса да има такъв е над 90%. Видно е, че новото Twingo ще бъде директен конкурент на Fiat 500 и  Opel Adam , но същевременно ще бъде съвсем различен. Като негов пряк конкурент ще се спряга производствената версия на  Смарт Fourjoy , която също трябва да бъде представена още тази година. Надяваме се до края на утрешният ден да станат ясни подробностите относно новото Twingo, които ще бъдат добавени допълнително заедно с още изображения.
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
За задвижване моделът ще разчита на изцяло нов, 1.0 литров мотор с мощност 69к.с., куплиран със Стоп/Старт система. За тези, които искат повече мощност се предлага 0.9 литровия, турбо мотор с мощност 89к.с.  


Няма коментари:

Публикуване на коментар