петък, 14 февруари 2014 г.

BMW 2-series Active Tourer: Първият модел на марката с предно предаване


 Всяко нещо си има начало. Първото BMW с предно предаване е вече факт. Късно снощи бяха разпространени официалните снимки на BMW 2-series Active Tourer (BMW 1GT). Ако трябва да бъдем честни не можем да очакваме семеен ван, да разполага със задни задвижващи колела още повече, че през по-голямата част от неговата експлоатация се возят деца, а самият той е  управляван от майката, съседката, икономката или т.н. Но все пак можеше баварците да са различни и в този сегмент, а не да се слеят със сивата действителност обхванала особено добре този клас автомобили. 
BMW 2 Active Tourer е с габарити: 4.34 метра - дължина, 1.80 широк и височина от 1.55 метра. Това го прави пряк конкурент на Mercedes B-class. Тука нямаме механика и агрегати от Renault, но пък си имаме платформа от Mini, същата която използва и последното поколение на Mini. Това означава,че под предния капак място намира новия 3 цилиндров,1.5 литров, турбо бензинов агрегат с мощност 136к.с. за версията 218i. По-горе в гамата ще бъде разположен 225i с 2.0 литров, турбо мотор и мощност 231к.с. Дизеловата модификация ще разчита на 2.0 литровия мотор във версия на мощност от 148к.с. Тези агрегати гарантират добра динамика на модела и сравнително нисък разход на гориво. Според информацията предоставена от производителя ускорението от 0 до 100 км/ч на върховата версия ще става в рамките на 6.8 секунди, а максималната скорост от 235км/ч ще бъде достигана сравнително лесно. Добре е за MPV модел, а? Добрата новина е, че до края на следващото лято ще бъде представена и версия със задвижване на четирите колела, което явно ще съвпадне и с премиерата на седем местния вариант. 
Относно интериора няма какво да се каже. Всичко е на изключително високо ниво, качеството на материалите също. Багажното пространство при изправени задни седалки е 468л, а при сгънати достига 1510. Цени за сега не се споменават, но при всички случаи така, като гледаме снимките, те няма да започват от по-малко от 26-7 000 евро. Това  ще стане ясно след официалната премиера, която ще се състои в Женева. За сега не е ясно дали този модел ще се предлага в САЩ, но когато бъде представена 7 - местната модификация, тя ще има по-големи шансове за това.






Няма коментари:

Публикуване на коментар