вторник, 6 ноември 2012 г.

Maserati Quattroporte 2014: Официални снимки и видео

На автосалона в Детройт, който отваря врати през януари месец ще бъде представено официално пред публика новото поколение на Maserati Quattroporte. Пред нас са първите официални снимки на модела, но за съжаление от фирмата не предоставят никаква информация относно механиката. 
 От пръв поглед се вижда, че габаритите на модела са нараснали значително и вече той ще се води, като луксозен седан, а не като четириврато купе. Удълженото междуосие допринася за завиден простор на задните седалки, като същевременно е увеличено и пространството за раменете и главите на возещите се на втория ред седалки. Въпреки увеличените размери се предполага, че общото тегло на модела ще бъде по-ниско от това на настоящатга версия и ще бъде около 1900кг. Първоначално продажбите ще стартират с V8-цилиндров агрегат под предния капак, куплиран със Стоп/Старт система и 8-степенна, автоматична трансмисия. Предполага се, че в този модел ще намери място и новият, V6-цилиндров агрегат с мощност около 450к.с., който ще се предлага и със система за задвижване на четирите колела. Именно тази версия ще допринесе за постигането на 50 000 продадени бройки годишно, като целта е тази бройка  да бъде постигната до 2015 година.  До тогава трябва да бъдат представени и производствената версия на Maserati Kubang, седан разположен под Quattroporte чието име най-вероятно ще бъде Ghibli и двуместен модел построен върху платформата на Alfa Romeo 4C. До края на тази година се надяваме да станат ясни и техническите характеристики на новото Quattroporte, които ще бъдат добавени допълнително към този пост.

  +++++++++++++++++++++++++++++

Двигателите, с които първоначално ще се предлага модела са:
3.0 литров, V6-цилиндров, би-турбо с мощност 404к.с., куплиран с 8-степенна, автоматична трансмисия предаваща движението към четирите колела. С негова помощ седанът ще ускорява до 100км/ч от място за 5 секунди, а максималната скорост е 285км/ч.
Вторият мотор, който ще намира място под предния капак е 3.8 литров, V8-цилиндров, би-турбо с мощност 523к.с. Той също ще бъде куплиран с 8-степенна, трансмисия, но тя ще задвижва само задните колела.  С него моделът ще развива 307км/ч, а от 0 до 100км/ч. ще ускорява за 4.7 секунди.


 

Няма коментари:

Публикуване на коментар