вторник, 3 април 2012 г.

Nissan представи официално новата Altima





Новото поколение на Nissan Altima се очертава да стане бестселър в своя клас, като ще отхапе значително количество от пазарния дял на прекия си конкурент - Toyota Camry. поне с такова впечатление оставаме от представените първи официални снимки на модела, чиято официална премиера ще бъде в Ню Йорк. Нова визия, изцяло нов интериор, обновени агрегати и трансмисии. Това е малка част от нещата, над които инженерите са работили усилено.
Под предния капак място ще намират изцяло преработеният 2.5 литров бензинов агрегат чиято мощност е веча 187к.с., както и познатият 3.0 литров мотор с мощност 270к.с. Те ще бъдат куплирани серийно с ново поколение CVT трансмисия.
Серийно моделът ще се предлага със системи като: ABS, EBD, TCS, BSW (Blind Spot Warning), LDW (Lane Departure Warning), MOD (Moving Object Detection), комбинирана с камера за заден ход. За съжаление всичко това си има и своята цена. Базовата версия в САЩ ще се предлага за 21 500 долара, което с около 2000 долара повече от цената на настоящата версия, но точно, толкова струва и Toyota Camry. Може би единствения минус на модела на Nissan е липсата на хибридна версия, което ще бъде важен фактор в някои щати. А ние можем само да съжаляваме, че този седан няма да се предлага в Европа.

Няма коментари:

Публикуване на коментар