четвъртък, 12 януари 2012 г.

Porsche Boxster 2012: Официални снимки на модела











Моделите на Porsche са вече толкова много, че компанията всяка година представя по един нов модел. Спокойно може да се каже, че 2012 година ще бъде годината на Porsche Boxster. Късно снощи бяхя разпространени официалните снимки на модела чиято премиера ще бъде по време на автосалона в Женева. Външно дизайнът е по-скоро еволюирал, от колкото нов, но при всички случаи открития модел изглежда много добре, а и безспорно си личи вниманието към детайла. Впечатление прави интериора, който е съвсем нов и значително по-комфортен. Качеството на материалите е на високо ниво, а дизайна копира линиите на Porsche 911, поне що се отнася до централната конзола.
Средно разположения в задната част агрегат е 6-цилиндров, боксер с работен обем от 2.7 литра. Според оскъдната информация, с която разполагаме неговата мощност е 265к.с. и е снабден с директно впръскване на цилиндрите. Благодарение и на Стоп/Старт системата средния разход ще се движи в рамките на 8л/100км. Ускорението от 0 до 100км/ч ще става за 5.7 секунди, а за версията "S" - снабдена с 3.4 литров мотор чиято мощност е 315к.с., времето е сведено до точно 5.0 секунди. Стандартно и двата модела са оборудвани с 6-степенна механична трансмисия, като срещу доплащане ще може да се куплират с 7-степенна PDK.
Очакваме до края на месеца от компанията да разпространят и официалната информация за модела, като дори ще станат ясни и цените с които той ще се предлага, както и снимки с висока резолюция. Най-късно през 2013 година ще видим и купе версията на модела, която по традиция носи името Cayman.
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
Ето, че докато публикуваме информацията, вече са на разположение и официалните снимки на модела придружени с нова информация. Става ясно, че габаритите на новото поколение са нараснали заедно с междуосието, което пък е подобрило значително неговата стабилност и управление. Въпреки увеличените размери, благодарение на изцяло новата конструкция, общото тегло е с 35кг. по-ниско от това на предходното поколение. Продажбите на модела трябва да зопочнат през лятото, като цените в САЩ ще започват от 49 500 долара, а в Европа 52 879 евро, което е с около 6 000 евро повече от тази на настоящия модел.

Няма коментари:

Публикуване на коментар